Waarom een asko wasmachine aankopen?

De merknaam Asko is voor veel consumenten onbekend. Omdat Asko wasmachine unieke eigenschappen hebben welke in bepaalde situaties heel belangrijk kunnen zijn, zetten wij in dit artikel deze eigenschappen voor u op een rij. Zodoende kunt u bij uw overweging naar de keuze van de juiste wasmachine een nog betere afweging maken. 


Waarom een Asko wasmachine?

De ASKO machineDe andere machine
Quattro™ – vier schokbrekers op een bodemplaat van verzinkt plaatstaalTwee schokbrekers op een bodemplaat van kunststof,of metalen rans
Active Drum™ – met verwijderbare wasgoedmeenemersConventiële trommel met vaste wasgoedmeenemers
SmartSeal™ – geen rubberen deurmanchetRubberen deurmanchet
Gietijzeren contragewichtBetonnen contragewicht
Roestvrij stalen buiten trommel Kunststof buitentrommel
Verschillen

Quattro systeem (stabiel)

De basis van elke wasmachine betreft het Quattro systeem. Dankzij een unieke ophanging – afkomstig uit de professionele wereld – worden trillingen welke met centrifugeren vrijkomen tot wel 80% vermindert. Doordat de trommel en de kuip op een systeem met vier schokbrekers staan kunnen deze trillingen opgevangen worden en worden deze niet meer op het carosserie van de wasmachine overgebracht. Daarmee staat een Asko wasmachine veel stabieler en kan dus ook op een houten vloer geplaatst worden. 

Het Quattro systeem met schokbrekers vormt de stabiele basis van elke Asko wasmachine
Het Quattro systeem met schokdempers vormt de stabiele basis van elke Asko wasmachine.

SmartSeal

Om wasgoed in- en uit de trommel halen moest u vroeger best even nadenken. Het was verstandig om het wasgoed in kleine stukjes te verdelen en niet teveel in 1x te doen. Daarnaast had u een rubberen ring waar u het wasgoed langs moest brengen.

Een Asko wasmachine is voorzien van een SmartSeal afsluiting. De rubberen rand zit niet meer bij de trommel, maar is verplaatst naar de deur. In combinatie met het feit dat de vulopening van de trommel aanzienlijk groter is geworden, maakt dat u uw wasgoed heel gemakkelijk in en uit de wasmachine kunt halen. Dit is veel comfortabeler in gebruik. 

Een Asko wasmachine heeft geen manchet, maar een afsluiting met een rubber op de deur
Een Asko wasmachine heeft geen manchet, maar een afsluiting met een rubber op de deur

Gietijzeren contragewicht

Zoals de uitleg van de Quattro constructie al is aangegeven is de stabiliteit van moderne wasmachines zeer belangrijk. Dit heeft niet alleen te maken met houten vloeren (deze hadden we vroeger immers ook al). Echter zijn de machines tegenwoordig uitgerust met een print en electronica. Dat brengt heel veel voordelen met zich mee, maar maakt de machines ook gevoeliger. Neem ter voorbeeld maar de melding van onbalans. Mede daarom is stabiliteit welke verkregen wordt met een sterk en degelijk gietijzer contragewicht een grote meerwaarde. 

Het gietijzeren contragewicht zorgt voor stabiliteit en is onverwoestbaar degelijk
Het gietijzeren contragewicht zorgt voor stabiliteit en is onverwoestbaar degelijk

Roestvrijstalen buitenkuip

Ten slotte bieden alleen Asko en Miele nog wasmachine welke uitgevoerd zijn met een roestvrijstalen kuip. Om fabricageonkosten te drukken zijn alle andere merken reeds overgestapt op kunststof kuipen. Miele en Asko kiezen er echter bewust voor om – vanwege kwaliteit en duurzaamheid – de wasautomaten allemaal te voorzien van degelijke rvs kuipen. 

Alleen Asko en Miele maken nog gebruik van een kuip van roestvrijstaal. Deze twee topmerken kiezen daarmee bewust voor de hoogte kwaliteit
Alleen Asko en Miele maken nog gebruik van een kuip van roestvrijstaal. Deze twee topmerken kiezen daarmee bewust voor de hoogste kwaliteit. 

Meer informatie over Asko

REPAREER MIJN TOESTEL ANTWERPEN (OMGEVING)  REPAREER MIJN TOESTEL MECHELEN(OMGEVING) VRAAG EEN OFFERTE