Wasmachine maakt heel veel lawaai

Lawaai makende wasmachine
Oorverdovend lawaai wasmachine

Een wasmachine die klinkt als een opstijgend vliegtuig kan duiden op een aantal problemen. Hier zijn een paar dingen die je kunt doen om het probleem op te lossen:

  1. Controleer of de wasmachine stabiel staat. Als de wasmachine wiebelt of wiebelt tijdens het draaien, kan dit het geluid veroorzaken. Zorg ervoor dat de wasmachine op een vlakke ondergrond staat en gebruik eventueel een waterpas om dit te controleren.
  2. Controleer of er geen objecten vastzitten in de trommel. Controleer of er geen kleine voorwerpen zoals munten, paperclips, of knopen in de trommel zijn achtergebleven. Dit kan ervoor zorgen dat de trommel uit balans raakt en het geluid veroorzaken.
  3. Controleer de lagers van de wasmachine. Als de lagers versleten zijn, kan dit het geluid veroorzaken. Om dit te controleren, kun je de trommel met de hand draaien om te zien of er een schurend geluid is. Als dit het geval is, kunnen de lagers versleten zijn en moet je een professional inschakelen om ze te laten vervangen.
  4. Controleer of er iets vastzit in de afvoerpomp. Een verstopte afvoerpomp kan ervoor zorgen dat de wasmachine harder moet werken om water af te voeren, wat kan leiden tot een luid geluid. Controleer of er geen objecten vastzitten in de afvoerpomp en maak deze indien nodig schoon.

Als geen van deze stappen het probleem oplost, is het waarschijnlijk het beste om een professionele reparateur in te schakelen om het probleem op te lossen.

Andere problemen
Wasmachine ruikt niet fris

Wasmachine waterpas
Waterpas

REPAREER MIJN TOESTEL ANTWERPEN (OMGEVING)  REPAREER MIJN TOESTEL MECHELEN(OMGEVING) VRAAG EEN OFFERTE