Wasmachine kopen tips

Wasmachine kopen tips

Bent u toe aan een nieuwe wasmachine? Lees onze kopen tips

Tips voor het kopen van een nieuwe wasmachine

Je bent toe aan een nieuwe wasmachine , wat zijn de zaken waar ik op moet letten.

Een wasautomaat is een toestel dat dagelijks en soms meer dan een keer per dag word gebruikt. Een belangrijk iets is dus het bedieningspaneel… is dit overzichtelijk en goed leesbaar en is het gemakkelijk in te stellen, doorgaans worden telkens dezelfde programma’ s gebruikt om een wasbeurt te starten. De beste machines, hebben steeds een draaiknop met enkele toetsen, staan ronde draaiknop de programma’s duidelijk vermeld en hoeft je niet eerst een letter te kiezen en op de zeepbak af te lezen over welke temperatuur of type was het gaat. Een display met duidelijk goed leesbare cijfers is belangrijk voor het gebruiksgemak, dan weet U meteen hoe lang U wasbeurt nog duren zal voor al eer u weer een volgend machine kan insteken.

Let U ook op de groote van de wasmachine, gelukkig is de breedte en de hoogte steeds gelijk aan de meeste toestellen en dat is 60 cm breed en een 80 cm hoog, wat wel veel anders is de diepte van de machine en aangezien de capaciteiten steeds groter zijn geworden hebben we meer en meer wasmachines die een diepte hebben van 60 a 65 cm, let in dit geval als u machine op een sokkel staat dat deze wel diep genoeg is ook wanneer U machine achter kastdeuren staat is dit van belang. De energieefficientie is ook een item waar we goed op dienen te letten, tegenwoordig worden de machine’s nog enkel boven het" energielabel A “verkocht, De zuinigste hebben een aantal plussen zoals A driemaal plus, als U weet dat een extra pluspunt ongeveer overeenkomt met een energieverschil van 20,00 euro per jaar is de rekening snel gemaakt als U de verwachte jaren even samen telt.
Het geluidsniveau staat ook steeds vermeld op het energieprestatiecertifiaat, dit is van belang wanneer U een wasbeurt nachts wil opzetten en al zeker wanneer de machine in de nabijheid staat van de slaapkamer.

Wasmachines met inductiemotor zijn doorgaans wat stiller omdat er geen wrijving is van koolborstels op de motor.
Ook de snelheid van het centrifugeren dienen we nader te bekijken zeker wanneer er geen droogautomaat voor handel is, of wanneer we de droogtijd wat ook een energieverslinder willen beperken.
Heb je niet zoveel plaats? Dan kan een bovenlader ofwasdroogcombinatie een interessante optie zijn.Een bovenlader is smaller, hoger en minder diep dan een voorlader. Dit is een voordeel voor mensen die minder goed ter been zijn. Je hoeft niet door de knieën voor het in- en uitladen van de machine.
Wil je een wasmachine én een droogkast maar heb je niet zoveel ruimte? Je kunt deze dan op elkaar plaatsen, of kiezen voor een wasdroogcombinatie.

Onze wasmachine reparateur staat altijd klaar om u te helpen. Bel ons nu! of Lees meer over onze wasmachine repareren en herstellen dienst.

Geplaatst in Wasmachine reparatie en herstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *